
QUESTIONS  - RFICE FOR CAD & MOBILE DATA SYSTEMS 

 

1. Is the City looking for new Mobile Data Computer Hardware as a part of this 

project? I only ask as a clarification to this statement (from Page 1 after Page 

123): 

“The City will be responsible for providing any mobile data computer hardware 
(including mobile devices, modems, networks, etc.) that is required for the 
system. Any mobile data computer hardware, operating system software, 
databases and associated services included in the response to this RFICE shall 
be separately priced.” 
 
No.  As stated in the RFIS, if there is any equipment that is required as a 
result of a firm’s proposals the pricing should be broken out from the 
installation and software portion of a firm’s response. 

 

2. Since the City requires vendors to submit responses in Microsoft Word, please 

provide a Microsoft Word version of the RFICE, as well as the referenced 

Microsoft Excel Cost Forms. 

 

These have now been posted. 

 

3. What Records Management System is currently being used by Philadelphia PD? 

 

The Philadelphia Police department utilizes custom built applications 

which serve as the RMS system. 

 

4. Would a solution that contained an integrated Records Management System, 

CAD and Mobile Data System be considered? 

 

Yes, such a system would be considered, but pricing for both a stand alone 

as well as a combined system should be provided. 

 

5. Please extend the deadline for questions. Notification of release was received 

after working hours Friday, so we have had one working day to review the 

RFICE. 

 

We will extend the deadline for questions until 3/29/13. 

 

 



6. Section 4, Operational Environment, Item E states, “Vendors are required to 

provide all necessary racks, table, stands, and other required mounting facilities 

for the proposed systems, consoles, and communications.” Confirm that the City 

wants bids for call taker/dispatcher furniture and monitor display stands. If this is 

the case, the City will need to provide room measurements so that a 

subcontractor can determine an arrangement to accommodate the number of 

consoles needed. 

 

This section refers to the infrastructure equipment (servers, SAN, etc.) not 

the equipment for users of the system. 

 

7. Section 4, System Sizing, Item D states, “15 of daily activity peak hour loading.” 

Please clarify this requirement by defining what the number 15 refers to.” 

 

This should read “150% of daily activity peak hour loading.” 

 

8. Subsection 2.7 Required Response Format states: 

“ Responses should be organized and presented in the order and by the number 

assigned in the RFICE. Each response to each section of the RFICE should be 

preceded by the section number and language of the RFICE and any applicable 

addenda. Responses must be organized with the following headings and 

subheadings. Each heading and subheading should be separated by tabs or 

otherwise clearly marked. The RFICE sections which should be submitted or 

responded to are:  

 

· Introduction (See Section 1 of this RFICE) 

· Response to General Requirements (See Section 2 of this RFICE) 

· Organizational qualifications 

· Staff qualifications and facilities 

· References 

· Response to Technical Requirements (See Sections 5-11 of this RFICE) 

· Cost (See Section 00 of this RFICE)” 

There are several issues with the RFICE PDF document issued by the City.  While the 

Table of Contents includes the section and subsection numbers referenced in this 

requirement, the body of the document contains no section/subsection numbering: 

 

Will the City consider adding the requisite section/subsection numbering to the 

MS Word version of the RFICE?    

 



As you mentioned in the question, the table of content includes the section 

and subsection.  We have posted an updated Word document. 

 

9. In addition, this requirement specifies that vendors must respond to “Response to 

General Requirements (see Section 2 of this RFICE)” but the General 

Requirements are actually in RFICE Section 3.  Further, this requirement 

specifies that vendors must provide a “Response to Technical  Requirements 

(see Sections 5-11 of this RFICE)”,  but that does not include RFICE Section 4. 

Technical Requirements.   

 

Please clarify exactly what sections and subsections of the RFICE vendors must 

respond to.  We assume the reference to “Cost (See Section 00 of this RFICE”) 

is a typo, since Cost is Section 12 of the RFICE. 

 

The proper section for the General Requirements as well as the Response 

to Technical Requirements section has been correct in the Word version 

posted on the website.   

  


